A 17 éves Ugrai Panna 6 számban indul a budapesti felnőtt úszó Eb-n

597

Óriási elismerés: a Hód Úszó SE fiatal versenyzője kapta a legtöbb bizonyítási lehetőséget a magyar válogatott női indulói közül a budapesti felnőtt úszó Európa-bajnokságon. Ugrai Panna május 17-től szinte minden nap rajtkőre állhat a kontinensviadal elit mezőnyében.

Máté Hunor tanítványa valamit felvillanthatott nem mindennapi tehetségéből az elmúlt hónapokban, mert a korosztályos tehetségek sorából úgy ugrott át a felnőtt mezőnybe, ahogy csak keveseknek adatott meg sportpályafutása során. Persze ennek volt előjele: három egyéni számban és egy váltóban nyert bronzérmet a Hód Úszó SE 2004-es születésű versenyzője a nemrég megrendezett felnőtt úszó országos bajnokságon. Ám a sikeres bemutatkozás után még csak arról volt szó,  hogy a július 6-11. közötti római junior Eb kerül a fókuszba, és majd 2022-ben következhet a nagyok közötti premier. Ehhez képest napokon belül világsztárokkal versenyezhet Ugrai Panna a Duna Arénában.

Az előzetes úszó Eb-keretben csupán négy utánpótláskorú versenyző szerepelt, a végleges, 56 tagú nevezési listán azonban már hét fiatal (két fiú, hat lány) neve olvasható. A Magyar Úszószövetség tegnapi közlése szerint a fiatalok – sőt az összes magyar női induló – közül a legtöbb számot a 17 éves vásárhelyi sportolója vállalta, akit legalább hatszor láthatunk majd rajtolni az arénában; gyorson, háton, pillangón és vegyesen is kipróbálhatja magát. Pontosabban: 50 méter háton és pillangón, 100 méter háton, pillangón és gyorson, és 200 méter vegyesen. Utóbbi négy olimpiai versenyszám. Megjegyzendő, Pannánál több számban csak a 200 méter pillangó világbajnok világcsúcstartója, Milák Kristóf indul a magyarok közül.

A Hód Úszó SE másik felnőtt válogatott úszója, a 2001-es születésű Gál Olivér 50 méter mellen áll rajtkőre a budapesti Eb-n.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!