Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Minden korosztálynak kínál programokat a Németh László Városi Könyvtár

A közösségek fontosságára, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet a Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, amelyhez a Németh László Városi Könyvtár immár negyedik alkalommal csatlakozott. Az idei évben online programokkal várják az érdeklődőket.

Felnőtteknek:

Lakóhelyünk Hódmezővásárhely – online kvíz

Helyismereti tudáspróba 14 éven felülieknek, melyek kérdései a könyvtár honlapján és Facebook oldalán elérhetőek, a kvíz minden nap új kérdésekkel bővül a hét során.

A válaszokat összesítve, egyetlen levélben várják május 14-16. között az olvasoszolgalat@nlvk.hu címre. A helyes megfejtők között vásárhelyi vonatkozású könyvcsomagot sorsolnak ki.

Középiskolásoknak:

Miénk itt a tér!

Ha van a településeden kedvelt közösségi találkozóhely (pl. játszótér, park, vagy egy pad a házatok előtt, stb.), készíts róla egy fotót, ezt egy rövid leírással tedd közzé a Közösségek Hete Facebook oldalára!  Jelige: Miénk itt a tér!

Az igazolt feltöltéseket a könyvtár a közösségi szolgálat teljesítésébe beszámítja.

Gyermekeknek:

Madarak és fák napja – kvíz gyermekeknek

Online kvízük elérhető ezen a linken: Madarak és fák napja (google.com)

A kvíz kitöltői között írószer csomagot sorsolnak ki.

Beküldési határidő: május 16. Sorsolás május 17-én.

Csodáljuk meg együtt környezetünk szépségét!

14 év alatti gyermekeknek szóló felhívásuk: Küldj egy általad készített természetfotót a posagykonyvtar@gmail.com címre. A képeket feltöltik a könyvtár Facebook és Instagram oldalára. A legkreatívabb alkotásokat jutalmazzák.

A fotókat május 16-ig várják.

A róka meg a daru vendégsége

Gyermekkönyvtáruk Kreatív kuckójában megmutatják, hogyan készítheted el a mese szereplőinek bábjait árnyékszínházi játékhoz. A videó a könyvtár Facebook oldalán május 11-től lesz elérhető.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!