Holnap visszatérnek a felső tagozatosok és a középiskolások az iskolapadba

124

Május 10-től a felsőtagozatok és középiskolák is visszatérnek a jelenléti oktatáshoz.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pénteken elmondta: az egyetemeken hétfőtől a rektorok döntenek arról, hogyan zajlanak majd a vizsgák és a gyakorlati képzések. Egy, vagy többször egynapos osztálykirándulásokat lehet tartani, de ott aludni nem lehet. Május 25-e után ballagásokat, tanévzárókat is lehet majd tartani, erről szabályozásokat hoznak majd.

„Ne feledjétek: no vakcina, no party.”

– üzent a fiataloknak az államtitkár.

Pedagógusok Szakszervezete: Vissza lehet térni a tantermekbe

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, Szabó Zsuzsa nem zárkózik el attól, hogy a tanulók és a tanárok visszatérjenek az iskolákba. A járványügyi szabályok betartásával vissza lehet térni a tantermekbe – mondta az ATV Start című műsorában.

A PSZ elnöke felidézte, hogy márciusban ezernégyszáz alatti napi megbetegedésekben határozták meg az újranyitás feltételeit. Mivel ezt tulajdonképpen mostanra megvalósult, a PSZ nem zárkózik el a jelenléti oktatástól.

Szabó Zsuzsa szerint mind a társas kapcsolatokra, mind a tananyagban való megfelelő haladásra szükség van, és úgy látja, hogy a digitális oktatás egyiket sem tudta rendesen helyettesíteni.

A PSZ azt is fontosnak tartja, hogy az igazgatóknak legyen lehetőségük azonnal bezáratni az iskolát, ha egy tanulójuk vagy dolgozójuk megfertőződik. Felhívta arra a figyelmet, hogy az iskolák továbbra is lehetséges gócpontok, mivel egy tanteremben nem lehet tartani a másfél-kétméteres távolságot.

A szakszervezet pozitívumnak tartja, hogy a szülőknek lehetőségük van eldönteni, hogy engedik-e iskolába a gyerekeiket. A PSZ-nek ezzel kapcsolatban egy kikötése van: egy tanulót sem nem érhet amiatt hátrány vagy retorzió, mert nem ment be az iskolába.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!