Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Törvényre hivatkozva nem adott konkrét felvilágosítást Juhász Tünde Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére

Május 5-én posztolta ki Facebook oldalára Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, hogy adatigényléssel fordult Juhász Tünde, Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja felé. Arra lett volna Hadházy kíváncsi, mekkora jutalmat adott saját magának a 2019-2021-es években, hogy ezekben az években milyen béren kívüli juttatást kapott és ugyanekkor a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal más vezetői és külön, a nem vezető beosztású kormánytisztviselők átlagosan mennyi jutalmat kaptak. Ez nem derült ki, és nem adott konkrét választ a szeged.hu felvetésére sem.

Hadházy Ákos adatigénylés formájában arról érdeklődött Dr. Juhász Tündénél, mennyi jutalmat osztott ki magának az elmúlt években. A hírek mintegy 30 millió forintról szólnak, de erre semmilyen bizonyíték nincs, és ezt a bizonyítékot Juhász Tünde sem szolgáltatja ki. Ugyanis a kormányzati igazgatásról szóló törvényre hivatkozik, amely szerint a jutalommal kapcsolatos adatnyilvánosság kötelezettsége csak a politikai felsővezetőknél áll fenn, és e törvény alapján ő mint kormánymegbízott pusztán politikai vezető.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Egy mai sajtótájékoztatón a szeged.hu rákérdezett, nem lenne-e jobb tiszta vizet önteni a pohárba, már csak azért is, hogy válasza hiányának ne legyen az a következménye, hogy a Hadházy Ákos kérdésében megfogalmazottakat igaznak tekintsék az emberek. A kérdésekre Juhász Tünde azt mondta, hogy jogszabályok határozzák meg, hogy milyen közérdekű adatot ki birtokol, ki annak az adatnak a gazdája, és ki adhatja azt ki. Ő, meglátása szerint, minden szükséges információt megadott Hadházynak. Amennyiben, tette hozzá

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, és ha nem ért egyet azzal a jogszabállyal, ami meghatározza a közérdekű adatok kezelését és birtoklását, akkor nyújtson be jogszabály-módosítást

Juhász Tündének az a véleménye, hogy végrehajtó szervezet élén álló emberként az egyik legfontosabb feladata, betartsa a jogszabályokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!