Szigorú szabályozás mellett, de újra lehet könyvtárba járni Hódmezővásárhelyen

118

Öt és fél hónap zárva tartás után, május elején újra kinyitott a Németh László Városi Könyvtár, és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár. Mind a felnőtt, mind a gyermekkönyvek személyes kikölcsönzéséhez, védettségi igazolványra van szükség. Ez jelentősen lecsökkenti azok számát, akik könyvtárba tudnak járni, akiknek nincs ilyen igazolványuk, igénybe vehetik a Könyvtárpont, és a házhozszállítás szolgáltatást.  

Komoly szabályozás mellett lehet könyvtárba járni Hódmezővásárhelyen. A felnőttek csak védettségi igazolvánnyal, a gyerekek pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel léphetnek be. Ezek mellett maszkot, és kézfertőtlenítőt is kell használni.

Gyakorlatilag a nyitástól jönnek az emberek, és azt is meg kell szokniuk, hogy bejöhetnek a kapun. Akik nem rendelkeznek ilyen igazolvánnyal, ők a Könyvtárpont szolgáltatást vehetik igénybe, kibővített nyitva tartással, így tehát a Könyvtár egész nyitva tartása alatt átvehetik a megrendelt könyveket

-mondta Domjánné Szénási Edit, könyvtárigazgató-

Akik valamiért akadályoztatva vannak abban, hogy elmenjenek a könyvekért, ők választhatják a házhozszállítást is, amit ingyenesen vehetnek igénybe a lakosok. E-mailben, és telefonon a Németh László városi könyvtár katalógusából lehet kiválasztani a kölcsönözni kívánt könyveket. A könyvtárigazgató szerint a vásárhelyiek elfogadták az új szabályokat:

„Nyilván a szabályok betartása az a mi feladatunk. Gördülékenyen megy az ellátás, bár néhány olvasót vissza kellett fordítani az ajtóból, de ők sem maradnak könyvek nélkül. Így úgy gondolom, hogy mindenki megelégedésére tudtuk ezeket a szabályokat kialakítani.

-tette hozzá az igazgató.

A könyvtárban hamarosan újra lesz Baba-Mama klub, ahol minden kedden együtt babázhatnak az anyukák, de szeretnék újraindítani a könyvbemutatókat, és a kulturális programokat is.  

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!