Ez történt ma – május 6.

112

Íme a nap legfontosabb hírei egy helyen!

Részben kompenzálják Hódmezővásárhely kiesett bevételeit. Gulyás Gergely azt jelentette be a mai Kormányinfón, hogy a 25 ezer lakos feletti településekkel tárgyaltak, arányosan és méltányosan, politikai oldalaktól függetlenül, adóbevételek, adóerő-képesség és a költségvetési helyzet alapján összesen 23 milliárdos támogatásról döntöttek. Ebből 1,7 milliárdból bölcsődék, oktatási és kulturális intézmények megújítását, megépítését végzik el. Márki-Zay Péter polgármestert váratlanul érte a hír, de örül neki.

60 külterületi gyermek iskolabusz szolgáltatását lehetetlenítette el a Juhász Tünde vezette Kormányhivatal, áll a Polgármesteri Hivatal sajtóközleményében. Megkeresésünkre a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal azt írta, nem utasították el a Jovány Busz kérelmét, az elbírálása folyamatban van.

Jakab és Márki-Zay fej-fej mellett áll a Publicus legfrissebb felmérése szerint a miniszterelnök-jelöltek között.

Újabb okos zebra lesz a városban.

A múlt hét pénteki nagy Pfizer roham óta némileg lassabbnak tűnik az oltási program, de némileg halad. Az elhunytak száma viszont nem csökken jelentősen.

Augusztusig maradnak a korlátozások azoknak, akik nincsenek beoltva. A kormány ezt a nemzeti konzultáció eredményére alapozva döntötte el.

Véget ért a látogatási tilalom a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélye után a védettségi igazolvánnyal rendelkező hozzátartozók már személyesen is találkozhatnak szeretteikkel, egyelőre csak a szabadban.

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban működő dr. Sipka Sándor Kollégiumi Kulturális Alapítvány Kuratóriuma 1979 óta minden évben igyekszik kiválasztani azon jeles tanulókat, akik a kiváló tanulmányi eredményeik mellett a kollégium közösségi életének szervezésében is dicséretes feladatot vállaltak. Őket illeti meg a Cseresnyés-díj.

Problémát okozott a szerdai erős szél Hódmezővásárhelyen is.

Szombaton Békésen kezdi az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság szezonbéli utolsó párharcát a Vásárhelyi Kosársuli. A tét a 7. hely megszerzése.

Kecskés Ákos bekerült az EB-re készülő bő keretbe.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!