Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mindszent 10 milliós támogatást nyert az illegális szemétlerakás elleni harcra

Három Csongrád-Csanád megyei pályázó közül kettőt elutasítottak a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt legutóbbi döntési listája alapján.

Ahogy Hódmezővásárhely, úgy a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. sem érdemelt támogatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében kiírt pályázatán.

Az utoljára közölt listán viszont a nyertesek között szerepel a mindszenti önkormányzat neve: utak és kerékpárutak mentén illegálisan elhelyezett szemét elszállítására 5,1 millió, ingatlanvédelemre – vagyis sorompóállításra vagy térfigyelő kamera telepítésére – 5,3 millió forintot ítéltek meg a településnek.

A Mindszenti Hírek beszámolója szerint a város egyébként szélmalomharcot vív ez ügyben: még mindig sokan külön energiát fektetnek abba, hogy a ház körül termelt hulladékot elvigyék különböző árkok partjaira, vagy esetleg a település külterületeire, csatornapartokra, erdősávokba. Eddig 48 térfigyelő kamerát szereltek fel városszerte, hogy elejét vegyék ezeknek a törvénytelen magánakcióknak, illetve felderítsék, kik voltak az elkövetők. 2021 június végéig a Miási út különböző pontjaira is kikerül 5 db kamera, és további kamerák kihelyezése is tervben van az illegális
hulladéklerakás szempontjából „fertőzött” pontokon.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!