Ez történt ma – május 4.

76

Íme a nap legfontosabb hírei!

Ha fideszes egy megyei jogú város polgármestere, akkor sincs kőbe vésve, hogy a négy éve indult Modern Városok Programban dől a településére a pénz. Nagykanizsán 9-ből 1 projekt valósult meg, Szekszárdon három éve építenek egy uszodát, a többi fejlesztés előkészítés alatt áll vagy állami forrásra vár.

Ingatlanban is utazik már a vásárhelyi dohánykereskedő: egymilliárdos jegyzett tőkéjű ingatlancég tulajdonosa lett a dohánykereskedelemben jártas vásárhelyi Sánta-család egyik tagja.

Szabó Bálint (MSZM), szegedi önkormányzati képviselő úgy döntött, hogy elugrik Márki-Zay Péter budapesti bejelentett címére. A független képviselő viszonozni szeretné a figyelmet, amit a vásárhelyi polgármester mutatott az irányába a K-Art ügy kapcsán.

Meghalt 137 beteg, 726-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon.

A WHO bizonytalan, hogy a kínai vakcina hatásos-e a 60 év felettieknek. Ugyan hatásosnak tartja a készítményt a felnőttek (18-59 évesek) PCR-rel megerősített Covid-19 megelőzésében, viszont más esetben bizonytalanok a vakcina hatásainak bizonyíthatóságával kapcsolatban.

Túl nehéz volt a matekérettségi, petíciót indítottak a ponthatárok csökkentéséért. Kedd estére már több mint 6 ezren írták alá.

Sövényültetési akciót szerveznek a Mártélyra vezető kerékpárút mellé – önkénteseket várnak.

Egész évben működne a szemétszállítás a mindszenti tiszai üdülőterületen, ennek költségét pedig abból teremtenék elő, hogy fizetős lenne a mosdóhasználat a szabadstrandon. Júniusban nyitnának, és szeptember végéig a parkolásért is fizetni kellene.

Önkéntesek szépítették Mártélyt: a Fiatalok Mártélyért Egyesület leendő vezetői, Nagy Gergely és Szabó Teréz Dorina vasárnap faluszépítő napot szervezett.

Halálos baleset miatt teljes útlezárás volt érvényben az északi elkerülőn.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!