A mosdóért és parkolásért is fizetni kell, cserébe megoldják a szemétszállítást a mindszenti szabadstrandon

305

Egész évben működne a szemétszállítás a mindszenti tiszai üdülőterületen, ennek költségét pedig abból teremtenék elő, hogy fizetős lenne a mosdóhasználat a szabadstrandon. Júniusban nyitnának, és szeptember végéig a parkolásért is fizetni kellene. Az üzemeltetők átgondolnák a kutyásoknak fenntartott partszakasz további sorsát, mert a strandolók komfortérzetét mindenképpen javítani szeretnék.

Az a célunk, hogy ápoltabb, szebb, rendezettebb legyen a tiszai strand – mondta lapunknak Koczka Gábor, aki az infrastruktúráért felel a jövőben a mindszenti üdülőterületen, a rendezvények lebonyolítása pedig a Bárka Terasz feladata lesz. Tavaly még a Mindszenti Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltette a területet, de a társaság a múlt év végén megszűnt, a város pedig két helyi vállalkozást bízott meg a feladattal.

A Délmagyarország beszámolója szerint a napokban lakossági fórumot tartottak, ahol az üdülőtulajdonosok és az új üzemeltetők átbeszélték a legégetőbb kérdéseket. – Egész évben meg szeretnénk oldani a szemétszállítást, hogy tiszta környezetben fogadhassuk a vendégeket. Ez természetesen költséges vállalás, aminek a forrását abból teremtenénk elő, hogy fizetős lenne a mosdóhasználat. Az illemhelyeket csak a fagyos időszakokban zárnánk be. A tarifa mértékét még át kell gondolnunk, ahogy azt is, milyen sorsot szánjunk a korábban a kutyásoknak fenntartott partszakasznak, mert az idelátogatók komfortérzetét mindenképpen javítani szeretnénk. Június elejére tervezzük a nyitást, és szeptember végéig fizetős lesz a parkolás, a kerékpárosoknak viszont ingyenes tárolót biztosítunk – nyilatkozta Koczka Gábor.

A Bárka hétvégenként éjfélig tart nyitva, és kéthetente tartanak nagyobb rendezvényt.

A vízügyi előrejelzések szerint a közeljövőben tovább fog emelkedni a folyó vízszintje Mindszentnél, hétvégére megközelíti majd az 500 centimétert.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!