Szlovákiai, többnemzeti gyakorlatra készülnek a hódmezővásárhelyi katonák

97

A hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj katonái képviselik a Magyar Honvédséget a Szlovákiában június elején kezdődő, közel egy hónapos „Slovak Shield” elnevezésű többnemzeti gyakorlaton. 

Felkészülésük részeként harcászati foglalkozásokon vettek részt április végén, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában. Ennek során útfelderítést, illetve a menetalakzatokat gyakorolták, miközben az őket ért kis és nagy erejű támadásokra kellett reagálniuk. A rajok a kis erejű ellenséget kézigránát dobással, a nagy erejű ellenséget pedig az elszakadást követően, a rajparancsnok döntésének megfelelően, átkarolással küzdötték le.

Erdős Imre főtörzsőrmester, a kiképzés parancsnokaként a honvedelem.hu-nak elmondta: A szakaszba tartozó altisztek tapasztaltak, közülük sokan a közelmúltban érkeztek vissza a koszovói műveleti területről, viszont a legénységi állomány tagjai közül sokan nemrégen csatlakoztak a Magyar Honvédség kötelékéhez.

A kiképzés a következő héten a rajok összekovácsolásával folytatódik, ennek során a rajon belüli együttműködés növelése lesz a cél. Az egy hónap múlva kezdődő gyakorlaton a magyar szakasz egy lengyel lövészszázad alárendeltségében fogja a feladatait ellátni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!