Nyaralás miatt fontos lehet: egy oltás még kevés, hogy Horvátországba mehessünk

78

A horvát belügyminisztérium pontosította a horvátországi beutazással kapcsolatos közleményét, ezek alapján a határátlépéshez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen – olvasható a koronavirus.hr oldalon.

Eddig úgy tánt, nem ez a szabály, hanem megengedőbb, de a Coviddal foglalkozó hivatalos honlap szerint karanténkötelezettség nélkül azok léphetik át a határt, akik rendelkeznek 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel vagy az Európai Unióban elfogadott gyors antigénteszttel, illetve megkapták mindkét oltást (kivéve, ha olyan vakcináról van szó, amelyet csak egyszer kell beadni). A második dózistól számítva legalább 14 napnak kell eltelnie. A hét év alattiak mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól.

Egy oltás csak abban az esetben elégséges, ha az illető már átesett a koronavírus-fertőzésen, és azt igazolni is tudja. Az első oltástól számított időszak pedig nem lehet hosszabb, mint öt hónap. A rendelet a vakcinák között nem tesz különbséget.

Forrás: HVG

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!