Vásárhelyen 111-gyel csökkent az álláskeresők száma áprilisban

89

Havi és éves összehasonlításban is áprilisban Hódmezővásárhelyen csökkent a legnagyobb arányban a regisztrált munkanélküliek száma megyében.

Április végén Csongrád-Csanád megyében a nyilvántartott álláskeresők száma egy hónap alatt több mint négyszáz fővel tovább csökkent – derül ki a megyei kormányhivatal friss munkaerőpiaci elemzéséből.

Egy hónap alatt Szegeden 210 fővel (7%-kal), Hódmezővásárhelyen 111 fővel (13%-kal) csökkent a számuk. Makón 41 fővel (4%-kal), Mórahalmon 29 fővel (5%-kal) szerepelnek kevesebben a regisztrációban. Szentesen 22 fős (3%-os), Kisteleken 12 fős (3%-os), Csongrádon 4 fős visszaesés következett be márciusról áprilisra.

Egy év távlatában a járások közül a legnagyobb mértékű csökkenés Hódmezővásárhelyen történt, ahol 37,7%-kal (465 fővel) lett kevesebb az álláskeresők száma. Ugyanakkor a járások között a nők aránya Hódmezővásárhelyen a legmagasabb 57,6%-kal.

Megyénkben minden negyedik munkanélküli egy éve, vagy annál hosszabb ideje szerepel folyamatosan a nyilvántartásban – egy év alatt 11 százalékkal emelkedett a tartósan álláskeresők száma. Hódmezővásárhelyen 19,5%-kal (33 fővel) nőtt a számuk.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!