Védőoltás: a régió városaiban is kígyóznak a sorok az oltópontok előtt (KÉPEK)

609

Hódmezővásárhely mellett Szegeden és Szentesen is sokan akarták felvenni a Pfizer oltást. Akadt olyan, aki azt mondta a Hódpressnek, hogy azért vár Pfizerre például a kínai vagy az orosz oltás helyett, mert Angliában élő testvérét akarja meglátogatni, amin t lehetséges, és biztosra akar menni, hogy beengedik az országba, mert nem akar karanténba vonulni és kiesni a munkából.

Arról már korábban írtunk, hogy óriási sorok kígyóznak az oltópontok előtt országszerte, mivel Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában azt jelentette be, hogy a 16 és 18 évesek közöttiek oltása az érettségi után indul, amihez Pfizer vakcinát fognak használni, ezért ma még lehet oltakozni Pfizerrel, legközelebb viszont hetek múlva kerülhet erre sor. Ennek oka, hogy a fiatalok számára félreteszik a szükséges vakcinákat.

A hosszú sorok jellemzőek Hódmezővásárhelyen és a megye többi városában is. Hódmezővásárhelyen is óriási sorban állnak az emberek Pfizerre várva kórház előtt, ahogy ezen a fotón is jól látszik:

Az egyik várakozó, László arról beszélt a Hódpressnek, hogy neki fontos lenne most Pfizert kapnia. Nem elsősorban azért, mert bizalmatlan lenne a többi oltással kapcsolatban, hanem azért, mert amint lehet, szeretné meglátogatni Angliában élő testvérét, és a keleti vakcinákkal ezt most úgy tudja, csak negatív PCR tesztekkel és talán karanténkötelezettséggel tudná megtenni. Jelenleg pedig nem engedheti meg, hogy egy 4-5 napos látogatás miatt akár 2-3 hétre is kiessen a munkából.

Egy másik várakozó, Kinga is, csatlakozva Lászlóhoz, azon a véleményen volt, hogy a Sinopharmnak és a Szputnyik V-nek is be kellene adnia a kérelmet az Európai Gyógyszerügynökséghez, engedélyeztetni kellene az oltóanyagot, és akkor nekik sem kellene azon gondolkodni, hogy ha Európában szeretnének utazni, akkor vajon melyik oltóanyagot adassák be maguknak. Ő a későbbiekben Spanyolországban szeretne egyébként munkát vállalni.

Azt mind a ketten elmondták, hogy nem valamely oltás ellen, esetleg tiltakozásul regisztráltak és álltak be a sorba, hanem mert a Pfizerben egyértelműen megbíznak, és használhatják az Unióban is.

Szegeden a Vasas Szent Péter utca előtt is óriási, kígyózó sorokat lehetett látni. Ráadásul érdemes megjegyezni, hogy a Vasas Szent Péter utca egy viszonylag keskeny utca, ám mindenkor nagy a bejövő forgalom, így péntek 15 óra körül viszonylag nagy volt a forgalmi fennakadás is.

A szegedi oltópont; Fotó: Boros Tamás

Hasonló a helyzet Szentesen

Fotó: Szentesi Gyors

A makói oltópontnál sem különb a helyzet.

Fotó: Bottyán Róbert

Ezek szerint általános, hogy óriási a Pfizer iránti hajlandóság az országban. Egyébként azt több portál is megírta, hogy Pfizerből csak májusban további 1,3 millió adagra számíthatunk.

Hódmezővásárhelyen a hírek szerint este 9 óráig adják be a Pfizer oltásokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!