Tűzoltókat keresnek a vásárhelyi laktanyába is

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltói munkakörre keres új bajtársakat. Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Felhívásukban azt írják, olyan cselekvőképes, 18 életévét betöltött, büntetlen előéletű, magyar állampolgárokat keresünk, akik rendelkeznek állandó belföldi lakóhellyel és középfokú végzettséggel. A jelentkezéshez egy önéletrajz is szükséges. Ezt követi egy fizikai, egy egészségügyi, és egy pszichológiai alkalmassági vizsgálat.

A sikeres felvételt követően az alapvető tűzoltói feladatokat 5 hónapos bentlakásos tűzoltóképző tanfolyamon sajátítják el az újoncok, a képzés alatt 150 ezer forintos támogatást kapnak. A képzés végén vehetik fel életük első hivatásos szolgálatát a kijelölt tűzoltó-laktanyában.

Az újoncok az ünnepélyes eskü letételét követően a Hódmezővásárhely, Szentes és Makó hivatásos tűzoltó-laktanyájában kezdhetik meg szolgálatukat. 

A megyei katasztrófavédelem felhívja rá a figyelmet, tűzoltónak 55 éves korig lehet jelentkezni, a jelentkezésnél pedig előnyt jelent a „C” kategóriás gépjárművezetői engedély. 

További részleteket itt lehet olvasni: https://csongrad.katasztrofavedelem.hu/35058/hogyan-lehetsz-tuzolto

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!