Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hivatalosan is átadták: 6 új térfigyelő kamera a Bibó-Dobó-Janáky utcákban és környékükön

A kamerák múlt heti műszaki átadása után most ténylegesen átadták a térfigyelő kamerákat a Dobó-Bibó-Janáky utca kereszteződésében, az illegális szemétlerakás okán és biztonsági szempontokat figyelembe véve.

A kamerák átadására műszakilag a múlt héten került sor. Márki-Zay Péter elmondása szerint a kamerák hasznosak lesznek akkor is, amikor a közelben lévő játszóterek biztonságát és rendeltetésszerű használatát fogják figyelni.

A polgármester elmondása szerint ezek a kamerák egyrészt olyan helyre kerültek, ahol biztonsági szempontból indokoltak, másrészt több lakos is kérte ezt.

A kamerák fejlesztése városi forrásokból valósult meg, a 6 kamera összes költsége 2,47 millió forint volt. Írtunk arról korábban, hogy 2013 decemberétől kezdődően volt olyan időszak, amikor az egy kamerára jutó telepítési költség 2,9 millió forintra volt tehető.

Márki-Zay Péter tehát arra hívta fel a figyelmet, hogy hat kamera telepítési költsége került annyiba, mint korábban 1 kameráé. Pedig, mondja a polgármester, a technikai kihívás itt, a Bibó Lajos utcában nagyobb volt, mint a belvárosban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!