Hétfőn nyit a strandfürdő

713

Hétfőn nyithat a vásárhelyi strand. A kormány bejelentésének értelmében 4 milliós átoltottság után az intézmények széles skálája fogadhat újra vendéget, beleértve az uszodákat és fürdőket is. A hódmezővásárhelyi komplexum az elmúlt hónapokban is a nyitásra készült, munkatársaik mindent megtettek annak érdekében, hogy a hosszú idő után visszatérő vendégeiket a lehető legjobb körülmények fogadják a strandon.

Az utolsó napokban a termálvizes medence csempeburkolatát javítják a vásárhelyi strandon. A létesítmény a kormány bejelentésének megfelelően már a nyitásra készül. A hátsó területen fekvő gyermekmedence savas tisztítása is folyamatban van, hamarosan minden láncszem a helyére kerül.

Katona Zsolt ügyvezető a Vásárhelyi TV-nek elmondta, számítottak a bejelentésre, hogy a 4 milliós átoltottság után megnyithatnak a strandfürdők a covid kártyával bíró emberek számára. Ha ez megtörténik akkor hétfőn megnyitják a kapuikat azok előtt, akik rendelkeznek ezzel az igazolvánnyal. A mai napon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón be is jelentette, hogy holnap meglesz a 4 millió beoltott.

A hétfőn kiadott Magyar Közlöny értelmében az elmúlt hónapok gyakorlatától eltérően a 18 év feletti, igazolt sportolók is csak az oltási kártya birtokában látogathatják majd az intézmény. A komplexum ügyvezetője azonban még a részletszabályokra vár, addig is folytatják a munkát. Már túl vannak a versenymedence munkálatain, a középsőben pedig hőcserélőt cseréltek.

A tervek szerint strandfürdő előkészületi munkálatai hétfőre befejeződnek és a medencék várni fogják a vendégeket. Katona Zsolt ezzel együtt a látogatók türelmét kérni, hiszen az oltási igazolványok ellenőrzése lassíthatja majd a beléptetési folyamatot.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!