Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szeged és Siófok polgármesterét fogadta ma Márki -Zay Péter: mind a három várost ugyanazok az elvonások sújtják

Két tárgyalás után Lengyel Róbert is csak a sajtóból tudta meg, hogy a miniszteri biztos szerint nincs mit kompenzálni a 25 ezernél nagyobb településeken a kieső iparűzési adó miatt. Siófok polgármestere ma Szeged vezetőjével együtt Hódmezővásárhelyen tárgyalt az önkormányzatokat hátrányosan érintő kormányzati intézkedésekről.

Márki-Zay Péter ma hivatalában fogadta ma Lengyel Róbertet, Siófok, és Botka Lászlót, Szeged polgármesterét. A hármas megbeszélés középpontjában az állt, hogy az önkormányzatokat, ezen belül különösen az ellenzéki vezetésű városokat sújtó kormányzati intézkedésekre ki, hogyan reagál. Erről a Vásárhelyi Televízió stúdiójában is beszélt a Balaton parti város vezetője.

„Mind a három település problémái hasonlóak, a beszélgetésünk arról szólt, hogy az elvonások időszakában, ki – hogy próbál túlélni”

-mondta Siófok polgármestere.

Lengyel Róbert azt is hozzátette, hogy szerinte a polgármesterek nagy része beállt a Bólogató Jánosok sorába.

Siófok polgármestere beszámolt arról, hogy városuk a BM statisztikája szerint 43 fővel lépi túl a 25 ezer főt, ezért nem kapják meg az iparűzési adó megfelelzése miatt az ennél kisebb településeknek automatikusan járó kompenzációt, tárgyalásos úton pedig nem kapnak. Lengyel Róbert úgy véli, úton vagyunk a tanácsrendszer felé.

A 3 polgármester szerint még a tisztességes fideszes szavazók számára is elfogadhatatlan, hogy a településektől milliárdokat vesznek el a járvány közepén, sokmilliárdos projekteket hátráltatnak egyszerű adminisztratív eszközökkel. Például a Gyopáros Alpárhoz tartozó Modern Városok Programban nemcsak az ellenzéki városok programjai (pl. Vásárhelyen a könyvtár, gimnáziumok, Csengettyű köz visszabontása, Szegeden a harmadik híd, továbbá a jelentősen túlárazott uszoda kivételével szinte minden más MVP-program), de még a legtöbb fideszes város fejlődése is áll (Szekszárdon szinte semmi nem készült el, de még Veszprémtől is elvették a kézilabda-csarnokot).

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!