Április 28-án kikapcsolták a távfűtést Hódmezővásárhelyen

191

Április 28-án kikapcsolták Hódmezővásárhelyen a távfűtést, de a radiátorok csak a másnapra hűlnek ki a lakásokban és közintézményekben. A fűtési szezon vége a tartós rossz idő miatt április végére csúszott, így az az utóbbi évek egyik leghosszabbja volt, ebből következően több energiát használtunk fel ezen a télen a távfűtéssel.

A fűtési szezon végét az átlaghőmérséklet emelkedésével határozzák meg, ez azt jelenti, hogy az időjárásnak 3 napig kell 12 fok feletti hőmérsékletet produkálnia ahhoz, hogy leállítsák a távhőszolgáltatást. Rendhagyó módon ez idén, csak április 28-án nappal történt meg.

Ez azt jelenti, hogy 29-én a lakásokban, közintézményekben a fűtőtestek kihűlnek.

A 2020-21-es fűtési szezon az utóbbi évek egyik leghosszabbja volt. A hűvös, szeles, esős idő és a tartós szezon miatt idén több energiát használtak fel a távfűtéses ingatlanok.

A fűtési szezon vége közel 3000 lakást és számos közintézményt érint. Az időjárás előrejelzés szerint holnap, miközben az épületekben folyamatosan kihűlnek a radiátorok, a kinti hőmérséklet a reggeli 9 fokról délutánra akár 23 fokig is emelkedhet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!