Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A vásárhelyi hentesboltok próbálják tartani a megszokott árakat

A beharangozott húsdrágulás nem érinti a kiskereskedelmi hentesboltokat, ők igyekeznek tartani a vásárlók által megszokott áraikat. A termékek díjszabását a beszerzés helye határozza meg, van, hogy városszerte egy vágóhídról tudnak vásárolni a kereskedők, de kapnak lehetőséget más magyarországi beszállítók is, emiatt lehet a húsboltok árai között különbség. A jelentős áremelkedés inkább a bevásárlóközpontokat érintheti nagy mértékben, mert az ő polcaikat az uniós tagállamokból beszállított húsok töltik fel.

A takarmányárak és ebből következően az élőállat felvásárlási árak emelkedése miatt kiskereskedők megpróbálják még egy ideig tartani az árakat. beharangozott drágulás a kiskereskedőket nem érinti, mert az árváltozás mindig attól függ, hogy ki honnan tudja beszerezni az alapanyagot.

Ránk vetítve nem mérvadó, mert a kis vágóhidak, illetve a kis hentesboltok, kiskereskedők, azoknál mindig van ilyen hónapos, másfél hónapos intervallum, amiben az előző megszokott árakat tudjuk adni, mert nekünk az a célunk, hogy a vevő ide visszajárjon.

-tájékoztatott Szabó Csaba, a Kistóparti Húsbolt tulajdonosa.

Az üzletvezető elmondta, hogy a multik az uniós tagállamok országaiból szerzik be a hozzávalókat és nem a minőségre, hanem a mennyiségre törekednek, ők viszont magyarországi alapanyagokkal dolgoznak és mindig friss árut tesznek a pultba.

Számunkra nem versenyképesek, mert mi nem azért áruljuk a húst, hogy minél több húst el tudjunk adni, hanem minél jobb minőséget tudjunk prezentálni, ezért azok a multik, akik akcióznak, mindig olyan hússal akcióznak ami nem friss vágású hús, hanem előrecsomagolt húsok.

Az üzletvezető hozzátette, hogy a vágóhidak szinte hetente értesítik őket az aktuális árakról, ezt nehéz követni, ezért ők még jelenleg is a tavalyi árakon dolgoznak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!