Amint lehet, a vásárhelyi mozi is kinyit

233

Jövő hétvégén már vetíthetnek a hódmezővásárhelyi moziban, ha a jogszabályok lehetővé teszik. Az üzemeltetők már készen állnak.

Az egyik kormánylap néhány napja már megszellőztette, Orbán Viktor miniszterelnök pedig pénteken reggel a közrádióban bejelentette, hogy több más kulturális intézmény mellett a filmszínházak is újranyithatnak – amint az első adaggal beoltottak száma eléri a négymillió fős határt. Ezt a kormányfő szerda-csütörtök (április 28. vagy 29.) környékére várja, a sajtó számításai szerint inkább a május 1-i hétvége tűnik reálisnak.

– Sajnos nagy teherrel kellett megbirkóznia vállalatunknak az elmúlt hónapokban, igyekeztünk úgy minimalizálni a költségeinket, hogy közben az épület és a mozigépészet készen álljon a nyitásra. Így az újraindulás feltételei adottak számunkra. Az elmúlt időszakban több pályázatot is benyújtottunk, várjuk ezek elbírálását – nyilatkozta lapunknak Horváth Simon Szilvia.  

– Nem titok, hogy kollégáink, már napok óta nagyon készülnek a nyitásra, így amennyiben engedélyt kapunk, és megvizsgáltuk a nyitásról szóló szabályozást, szeretnénk a lehető leghamarabb kinyitni – tette hozzá a Kultik Mozi munkatársa.

A kínálattal kapcsolatban elárulta: nagyon jó híreik vannak, a nyitás heteiben sok-sok új filmet fognak tudni bemutatni, amit nagyon várnak nézőik. A teljesség igénye nélkül: Wonder Woman 1984, Mortal Kombat, Godzilla vs Kong, Tom és Jerry.

Arra vonatkozóan, hogy mennyi korlátozásmentes hónapra, évre lenne szükség ahhoz, hogy a 2020-ban és 2021-ben elszenvedett pénzügyi veszteséget a korábbi, békeidőbeli forgalom mellett ki tudja termelni a cég két filmszínháza, nem kaptunk érdemi választ. A jelenlegi információik szerint szigorú szabályozással és korlátozással nyithatnak csak ki a mozik, így a károk felmérése jelenleg is folyamatban van. A vásárhelyi és a szentesi mozit üzemeltető Mozaik Mozi Kft-nek 2019-ben 166 millió forint nettó árbevétele volt, az elmúlt esztendő viszont felnégyelte terveiket. 2020-ban a korábbi éves forgalom 25 százalékát érték el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!