Levették a napirendről a beszerzési szabályzat módosítását, mert a fideszes képviselők nem vettek részt a rendkívüli véleményező ülésen

Márki-Zay Péter polgármester azt javasolta, hogy az önkormányzat úgy módosítsa a beszerzési szabályzatát, hogy a döntéshozók közvetlen hozzátartozói ne nyerhessenek megbízást, ezért péntek reggelre rendkívüli véleményező ülést hívott össze a polgármester. Az ülésen a fideszes képviselők nem vettek részt.

A javaslat előzménye annyi, hogy fideszes oldalakon megjelent az, hogy a polgármester sógornőjének a férje nyert el egy pályázatot, méghozzá a Szent Antal utca tervezésére vonatkozóan, ő adta a legjobb ajánlatot az önkormányzatnak. Az egyik helyi portál felrótta Márki-Zay Péternek, hogy ebben az esetben nem áll-e fönn összeférhetetlenség, illetve korrupciógyanúról is írt a lap.

Fonay Tibor, helyi vállalkozó (a polgármester sógornőjének a férje) elmondta, hogy közel áll hozzá nagyon a Szent Antal utca, mert itt volt fiatal házas. A pályázat beadásáról a polgármester nem tudott, ő adta a legjobb ajánlatot, így nem volt ok rá, hogy ebből a beszerzésből kizárják Fonay Tibort. A vállalkozó egyébként, az előző városvezetések idején több mint 150 projektben vett részt, többek között 50 km bel – és külterületi úthálózat tervezésében, a Damjanich utcát is ő tervezte 18 éve, de számos nagy áruház megépítésében is részt vett.

A polgármesternek nincs rokona a Polgármesteri Hivatalban, ellenben a Fideszes képviselőkkel – mondta a polgármester az ülésen.

Márki -Zay Péter kiemelte, hogy az egész országban elképesztő korrupció van, és épp itt az ideje leváltani országosan is leváltani a Fideszt. Hódmezővásárhelyen soha többet nem akarunk lopást, soha többet nem akarunk Fideszt! – mondta a polgármester.

A polgármester nyílt vitára szólította fel a helyi fideszes képviselőket, és Lázár Jánost is, akit gyávának nevezett, mert nem mer vele nyilvános vitába szállni. A korrupció témájához kapcsolódva, Márki-Zay Péter az ülésen hosszasan sorolta a Lázár rokonságához köthető cégek gyanús közbeszerzéseit.

A polgármester javaslatával Hódmezővásárhely példát mutathat az országnak is a közvetlen rokonok állami pályázatokból való kizárásával – a javaslat vitáját azonban végül elnapolták, ugyanis a polgármester “Magyarorország ezeréves történetének legkorruptabb” pártjának meghallgatása nélkül ebben a kérdésben nem akart döntést hozni. Az önkormányzat által politikai okból kirúgott többszáz emberről hazudozó Lázár János országgyűlési képviselőt pedig gyávának nevezte, amiért nem hajlandó nyílt vitára kiállni vele.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!