Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – április 23.

Mutatjuk a péntek legfontosabb híreit:

Márki-Zay Péter polgármester azt javasolta, hogy az önkormányzat úgy módosítsa a beszerzési szabályzatát, hogy a döntéshozók közvetlen hozzátartozói ne nyerhessenek megbízást, ezért péntek reggelre rendkívüli véleményező ülést hívott össze a polgármester. Az ülésen a fideszes képviselők nem vettek részt. Indoklásuk szerint azért, mert a polgármester színjátékának tartják.

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Kiemelte: a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Az oltás további gyorsításáért a mai napon rendeli el hétfőtől a tömeges oltást az országos tisztifőorvos.

Lázár János néhány nappal ezelőtt arról beszélt,,2019-ben a Fidesz elvesztette az önkormányzati választást”. A tegnapi kormányinfón kérdést kapott ennek kapcsán Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, de nem válaszolt rá.

Végső búcsút vettek Törőcsik Maritól. Április 22-én a család szűk körben búcsúzott a nemzet színészétől.

A hódmezővásárhelyi állomány kiváló, sokat segítenek, mindenben partnerek. Több bajtársammal már ismertük egymást, volt, akikkel közös mentésben vettem részt, másokkal pedig az egyetemen találkoztam – fogalmazott Kovács Ferenc a katasztrófavédelem honlapján. Az őrnagy megbízott parancsnokként január tizennyolcadika óta látta el új feladatait, április elsejétől kinevezett parancsnok.

Villanyóra égett Hódmezővásárhelyen.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár 2021. április 24-én és 25-én (szombaton, illetve vasárnap) 07:00 és 20:00 óra között nehézgépszállító szerelvényekkel átcsoportosításokat hajt végre.

Dr. Elek András elvesztésével nemcsak a Kosársulit, a vásárhelyi sportéletet, hanem az egész magyar kosárlabdasportot óriási veszteség érte. Hamarosan zárul a 2020-21-es versenyév, de a háttérben a szezonzáráshoz kapcsolódó teendők mellett a Kosársuli vezetői az új elnök és elnökség felkérésén, megválasztásán és a jövő megalapozásán is munkálkodnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!