Márki -Zay Péter: a gyermekeim tökéletes szeretetben nőttek fel

294

A héten interjút adott Hódmezővásárhely polgármestere a Partizán közéleti és politikai talk-showban, ahol ismét elhangzottak nézetei a gyermekneveléssel kapcsolatban. Két évvel ezelőtt ez már téma volt, és most ismét gyermekbántalmazásról beszélnek, mert Márki-Zay Péter kérdésre azt felelte: igen volt, hogy az egyik gyermeke kapott egy fenékre ütést, mert majdnem kiszaladt az úttestre.

A polgármester ebben a műsorban elmondta, azt nem tartja hibának, ha a szülő a fegyelmez, és a nagyobb baj megakadályozása érdekében tesz ilyet, ez nem egyenlő az agyba-főbe veréssel. Azt viszont hibának tartja, ha egy szülőnek dühből eljár a keze.

Tiszteletben tartom véleményüket, azoknak is, akik soha egyetlen gyermeket sem neveltek, és őket is szeretném megnyugtatni: gyermekeim tökéletes szeretetben nőttek fel, kicsi koruktól elfogadott szabályok szerint, amihez évek óta semmilyen fizikai fegyelmezésre nincs szükség.

-reagálta le a történteket Márki-Zay Péter.

A Partizán interjúban azt is elmondta, hogy a szülő mindig végső kétségbeesésében, végső megoldásként választja ezt a fegyelmezési módot azért, hogy a gyerek megértse, szót kell fogadnia.

Ma a Facebookon engedett egy kis betekintést a nagycsaládosok napjaiba is:

Nincs nagyobb öröm az életben, mint a gyermekeimmel eltöltött idő – közös kosarazás az udvaron, kártyázás a lányoméknál Makón, vagy éppen séta a természetben. A mai szentmise előtt hetekig csak az udvaron tudtunk közösen imádkozni, keresztutat tartani – a héten viszont ismét megnyíltak a templomok.

-írta oldalán Hódmezővásárhely polgármestere.

Márki-Zay Péter fiaival kosárlabdázik

A Partizán interjút teljes egészében itt nézheti meg:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!