Öt góllal győzött a HVSC pesti riválisa ellen

384

A kiemelkedő kapusteljesítménynek és a remek védekezésnek köszönhetően a mérkőzés második félidejében csak egyszer tudott betalálni az OB I/B-s vásárhelyi férfi vízilabda csapatának kapujába mai ellenfele.

Csak a második negyed derekáig volt kérdést, érvényt tud-e szerezni a papírformának a HVSC csapata budapesti ellenfelével szemben. A harmadik játékrészben a vásárhelyiek hálóőre, Ujházi Attila végleg lehúzta a rolót, összességében 67 százalékos hatékonysággal védett, így már csak az volt a kérdés, mekkora gólkülönbséggel tudnak nyerni a hazaiak a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

HVSC – Oázis Sport Club 11-6 (3-3, 5-2, 2-1, 1-0)

Szabó Tamás vezetőedző: – Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, hiszen a forduló előtt közvetlen mögöttünk álló, dinamikus és jól felkészített Oázis csapata látogatott hozzánk. Az első másfél negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, köszönhetően többek közt annak, hogy legalább 4-5 hatalmas gólhelyzetet is elpuskáztunk, és kaptunk olyan gólt, melyre külön felkészültünk. A második negyed végétől azonban lehiggadtunk, koncentráltabbak lettünk a befejezéseknél, védekezésben is jobban mozogtunk, valamint a kapusunk is nagyon feljavult a mérkőzés második felére! Ezeknek köszönhetően sikerült ellépnünk ellenfelünktől 3-4 gólra, amit taktikus játékkal sikerült megtartani a mérkőzés végére. Továbbá örülök annak, hogy sikerült 6 gólon tartani azt az Oázist, amely nagyon ötletes, jó támadójátékot nyújt hétről hétre, és szinte minden mérkőzésükön tíz gól felett lőnek. Valamint gratulálok a 2004-es születésű Ladócki Ádámnak, aki első felnőtt mérkőzését játszotta és nem vallott szégyent!

A tabellán hatodik HVSC legközelebb április 24-én, szombaton a fővárosi VIWA együttesét látja vendégül.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!