Májusban jönnek az első vietnámiak a Villeroyhoz, ahol tudni szeretnék, mennyi dolgozó oltatná be magát

393

Mennyire jellemző az oltásellenesség a fizikai dolgozók körében? – ennek jártunk utána Hódmezővásárhely legnagyobb munkaadójánál. Azt is megtudtuk, hamarosan megérkezik a vietnámi vendégmunkások első csoportja.

A tegnapi adat szerint Magyarországon 4 millió 219 ezer fő regisztrált eddig oltásra, és közülük több mint 3 millió 145 ezren már megkapták a koronavírus elleni vakcina első adagját, ám meglehetősen sokan bizonytalanok abban a kérdésben, beoltassák-e magukat. A héten pedig arról írt a G7, hogy erős az oltásellenesség a fizikai dolgozók körében. A cikk szerzője 20, különböző foglalkozású emberrel beszélt, és azt tapasztalta, a megkérdezettek 50 százaléka elutasítja az oltást, 20 százaléka bizonytalan.

A leírtakkal kapcsolatban a város legnagyobb foglalkoztatójához fordultunk, és azt kérdeztük: a Villeroy & Boch vásárhelyi üzemében készült-e anonim felmérés azzal kapcsolatban, mennyien regisztráltak vagy regisztrálnának oltásra?

– A cég vezetése pártolja a munkatársak oltását, így külön kérte a vállalatnál működő szakszervezeteket, hogy segítsék a munkatársaink körében az oltás népszerűsítését. Mivel nemrég kezdődött meg a 60 éven aluliak oltása is, így jelenleg vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy az adatvédelmi szabályokkal összhangban hogyan rendelkezhetnénk információkkal a munkatársaink oltásáról. Ezzel párhuzamosan számos munkatársunk már önként jelezte az elmúlt időszakban, hogy megkapta a koronavírussal szembeni oltását – válaszolta lapunknak Fehér Erzsébet.

Arra vonatkozóan, hogy hány olyan esetről van tudomásuk, mikor munkavállalójuk koronavírus okozta megbetegedés miatt hetekre kiesett a munkavégzés alól, azt a választ kaptuk a társaság kommunikációs vezetőjétől: “A vírus a vállalatunk munkatársait sem kerülte el, ezért folyamatosan monitorozzuk a fertőzöttek és karanténban lévők számát, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megállítsuk a fertőzés terjedését. A pontos számokat azonban nem kívánjuk a nyilvánossággal megosztani. Ugyanakkor megjegyezzük, hogy a vállalatunknál nem történt halálesettel végződő fertőzés, és bízunk benne, hogy ez így is marad a jövőben is.”

Fehér Erzsébet hangsúlyozta, a Villeroy & Boch Magyarország Kft., ahogy a korábbi közleményeikben is jelezték, a koronavírus hazai megjelenése óta mindent megtesz annak érdekében, hogy védje a munkatársait és partnereit. Ezért számtalan intézkedést vezettek be az elmúlt egy évben, amelyeket az aktuális szabályozásoknak megfelelően folyamatosan módosítanak. A transzparens kommunikáció nagyon fontos a számukra, különösen ezekben a nehéz időkben, amit a koronavírus jelent. Így a változásokról és valamennyi döntésről a belső kommunikációs csatornákon folyamatosan tájékoztatják a munkatársaikat, és mindent elkövetnek, hogy válaszoljanak a felmerülő kérdésekre is.

Lapunk arra is kíváncsi volt, mikorra várható a 40 vietnámi vendégmunkás érkezése. Mint megtudtuk, a jelenlegi tervek szerint május és augusztus között több csoportban – csakis negatív koronavírus teszttel – utaznak be hazánkba. A jelenlegi szabályozások alapján a letöltött karantén időszak után kezdhetik meg a munkát Vásárhelyen, ugyanakkor vizsgálják az oltásban való részvételük lehetőségét is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!