Módosították a városi közlekedésszervezői feladatok ellátását

482

Az elmúlt hetek eseményei indokolták, mondta dr. Tatár Zoltán jegyző, hogy módosítsák az idén januárban elfogadott rendeletet. Változik Hódmezővásárhely közlekedésszervezője. A feladatot eddig a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. (HMSZ Zrt.) látta el, a döntés értelmében ezentúl a Hódmezővásárhelyi Vagyongazdálkodó és Szolgáltató Zrt. (HVSZ Zrt.) veszi át ezt a feladatot, tekintettel arra, hogy a helyi személyszállításhoz szükséges engedélyeket szükség esetén kiváltanák a HMSZ Zrt javára.

A véleményező ülésen Márki-Zay Péter polgármester elmondta, az átszervezés oka idén januárban többek között az is volt, hogy a tervek szerint ősszel elinduló tram-train járatokat összehangolják a helyi buszmenetrenddel. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal beavatkozását jogsértőnek tartja.

A város terve az, tette hozzá, hogy szükség esetén a helyi személyszállítással kapcsolatos engedélyeket a HMSZ Zrt-re váltanák ki. Ezért, ebből adódóan van tehát szükség a HMSZ közlekedésszervező funkciójának átadására, a HVSZ Zrt. részére.

A véleményező ülés 10 igen, 1 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadta a korábbi önkormányzati rendelet módosítását.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!