Már a nyárra készül a BFMK

139

Még a tavasz sem akar beköszönteni, de a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ nagyon optimista és már a nyári időszakot szervezi. Június 28-tól augusztus 17-ig összesen 22 különböző tematikájú tábor várja azokat a gyerekeket, akik tartalmasan és kalandosan szeretnék eltölteni a vakációt.

A járványhelyzet tavaly nyáron is lehetővé tette a gyerekek nyári táboroztatását. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ valamennyi tematikus heti foglalkozássorozata teltházas volt és ha minden optimálisan alakul, akkor erre idén is nagy esély lesz.

– Abban bízunk, hogy május, júniusban kinyithat az intézmény. A nyári táborokat szerencsére nyáron is meg tudtuk tartani. A kollegákkal gőzerővel készülünk rá, a héten lett meghirdetve és már több mint 20-an jelentkeztek rá. Látszik, hogy nagyon nagy rá az igény. Idén 22 tábor indul, ezek közül 11 duplikálódik, azaz két turnusban is zajlanak – fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Varga Anikó igazgató.

A nagy népszerűségnek örvendő mese, hagyományőrző, sport, néptánc és környezetvédelmi táborok mellett újak is megjelennek a palettán. A német nyelv iránt érdeklődők után, idén már az angolul tanulni vágyók is teret kapnak.

– Eddig még nem volt angol nyelvi tábor, most kezdő szinten várjuk a gyerekeket. A Micimackó táborban angolul lehet verseket, dalokat tanulni, vagy rajzfilmeket nézi és feldolgozni. Illetve lesz sience táborunk is, amelyben a tudomány és az angol nyelv keveredik. Különböző kísérleteknek lehetnek részesei a fiatalok – fogalmazott Varga Anikó.

A táborok sora június 28-án kezdődik és egészen augusztus 17-ig tartogat tartalmas kikapcsolódást a gyerekeknek Hódmezővásárhelyen. A részletekről bővebb tájékoztatást a művelődési központ közösségi felületén kaphatnak a szülők, de kiadvány is készül és telefonon is lehet információt kérni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!