Ez történt ma – április 15.

84

Íme a csütörtök legfontosabb hírei:

Elfogadta véleményező ülés azt a tervezetet, amely alapján a járványhelyzet okozta vis maior miatt kiadják az eredetileg még a Minőségi Otthoncsere Program égisze alatt 2017-ben megvásárolt 33 lakást a Csengettyű közben.

Horváth Zoltán azt kéri, töröljék el a kórház építkezésénél az építkezőkre vonatkozó közterület-használati díjat. Márki-Zay Péter szerint a díjra a projektben megvan a fedezet, így indokolatlannak tartja annak törlését.

Az év első felének a civil szervezetek, egyesületek részére történő támogatásáról döntött a véleményező ülés. Egy kivétellel senkinek nem tudtak teljes támogatást adni a szűkös keretek miatt. A döntések során szempont volt a kért felhasználás, valamint az, hogy az előző években pályáztak-e, és amennyiben igen, megfelelően és határidőben elszámoltak-e a kapott összeggel.

Módosították a városi közlekedésszervezői feladatok ellátását. A feladatot eddig a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. (HMSZ Zrt.) látta el, a döntés értelmében ezentúl a Hódmezővásárhelyi Vagyongazdálkodó és Szolgáltató Zrt. (HVSZ Zrt.) veszi át ezt a feladatot, tekintettel arra, hogy a helyi személyszállításhoz szükséges engedélyeket szükség esetén kiváltanák a HMSZ Zrt javára.

Módosították az egyéni választókerületi keretről és a költségvetésről szóló rendeletet. Apró módosításról van szó, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása alapján.

Húszan hunytak el covidban a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában. A hivatalos adatot a csütörtöki véleményező ülésen mondta el Bálint Gabriella.

A csütörtök reggeli adatok szerint 256 beteg elhunyt, 1156-an vannak lélegeztetőgépen.

A gyerekeknek adható koronavírus elleni védőoltás még tesztelés alatt áll. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a vásárhelyiek hogyan vélekednek a fiataloknak készülő vakcinákról.

A Magyar Olimpiai Bizottság 868 embernek ajánlotta fel a koronavírus-fertőzés elleni vakcinát, 103-an nemet mondtak.

A hatvanhetedik Vásárhelyi Őszi Tárlat a járványügyi korlátozások feloldását követően 2021. augusztus 29-ig lesz látogatható Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában – tájékoztatta szerkesztőségünket a szervező Tornyai János Múzeum.

Még a tavasz sem akar beköszönteni, de a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ nagyon optimista és már a nyári időszakot szervezi. Június 28-tól augusztus 17-ig összesen 22 különböző tematikájú tábor várja azokat a gyerekeket, akik tartalmasan és kalandosan szeretnék eltölteni a vakációt.

Szabó Bálintnak balesete volt. A szegedi önkormányzati képviselőt agyrázkódás gyanújával a kisteleki mentők megfigyelésre és kivizsgálásra a Kecskeméti Kórházba szállították, ahonnan délután hazaengedték.

Egyedi felmentés adható az iskolába bejárás alól. – Aki nem szeretné bevinni gyermekét az iskolába, csak kérnie kell, hogy igazolt hiányzásként tekintsenek gyermeke távollétére – hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Megtáltosodott a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapata – áprilisban sorozatban harmadik győzelmét aratta Kandó Róbert együttese.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!