Újabb enyhítések jöhetnek – Orbán Viktor bejelentést tesz

291

A csütörtöki Kormányinfót követően vagy a pénteki rádióinterjút követően legalábbis biztosan. Igaz, honlapján ebben a pillanatban is azt írja: hamarosan. Sajtóinformációk szerint az általános iskolák nyitásával párhuzamosan már kinyithatnak a vendéglátóhelyek és a kávézók teraszai is.

Ezzel kapcsolatban a Telex információi szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egy olyan előterjesztésen dolgozik, hogy minél hamarabb kinyithassanak a teraszok, és lehessen újra rendezvényekre járni. Úgy tudják, hogy a teraszok nyitását követően valamikor májustól ismét lehet rendezvényekre és más helyekre járni, ha van oltási igazolványunk. Ez lehet május legeleje, bár itt sokkal óvatosabbak még a dátumokat illetően.

A Telex szerint a bátrabbak számára így megmenthető a fesztiválszezon, bár nagy torlódás várható augusztusban, amikor egyes fesztiválok eredetileg, mások pedig pótidőpontban tartanák meg rendezvényüket. A Telexnek az MTÜ az értesüléseket egyelőre nem kommentálta. A teraszok nyitása azonban, igaz nem 100%-os, de nagyobb biztonsággal kijelenthető.

Forrás: Telex

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!