Új helyre költözött a Petra modellprogram

A Jókai utcai épületet már kinőtte a speciális módszertani elveken alapuló, gyakorlatorientált oktatás, így a jövőben az érintettek egy sokkal nagyobb alapterületen, a Petőfi utca 6. szám alatt, a Virág utca felől külön megközelíthető részen folytathatják a fejlesztő foglalkozásokat.

Pár hetes kényszerpihenő után a szabadban találkoztak újra a Petrás családok és a szakértők vasárnap reggel Vásárhelyen. A járványügyi szigorítások alatt költöztek át az új helyszínre. – Ez egy nagyon nagy előrelépés. Óriási helyünk van, így többféle szolgáltatást tudunk nyújtani és ami még nagyon fontos, hogy így a biztonsági protokollt jobban be tudjuk tartani, még nagyobb elővigyázatossággal tudjuk programjainkat véghez vinni – fogalmazott a Vásárhelyi Televízónak Rácz-Káté Mónika, a program szakértője.

A gyerekek- továbbra is kiscsoportokban- játékos formában fedezték fel az új termeket, ahol a jövőben a work-shopok is nagyobb teret kapnak. Kezdésként a szülők a természetes alapanyagokra épülő öko-háztartás működésébe kaphattak betekintést, hogy az egyre gyakoribb allergiákat és bőrbetegségeket ki tudják szorítani. Az épület belső térének kialakítása még nem végleges, bútorok és dekoráció teszi majd igazán otthonossá az új helyet.

– Nagyon sok munka van még előttünk, de úgy gondoltuk, hogy beköltözünk. A Petrának a régi 50 gyermeke, illetve a második kör toborzása és az új gyerkőcök már ezen a helyszínen lesznek.80 gyermekről van szó, plusz a családok és vannak olyan programelemek, ahol további érdeklődőket látunk vendégül. azt lehet mondani, hogy közel 100 fővel dolgozunk majd itt – fűzte hozzá Rácz-Káté Mónika.

Az új székházzal a szülők is elégedettek. Egyikük, Zombori Andrea így értékelte: ,,nagyobb termeket biztosítanak a gyerekeknek, a nagyobb légtérben jobban tudnak mozogni. Itt az udvar is betonozott, nem földes, mint a Jókai utcán a rendelkezésükre állt. Ott egyébként is csak két terembe tudtak bemenni. Úgy gondolom, hogy itt jobbak a feltételek.”

Az önkormányzat felzárkóztató és tehetséggondozó mintaprojektje nem tanévben, hanem program időszakban gondolkodik. A fejlesztő munka tavaly áprilisban kezdődött, amelynek első éve most ér véget, a második pedig már májusban folytatódik is tovább.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!