Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – április 13.

Íme a kedd legfontosabb hírei egy helyen!

Nem soron kívül oltották be Márki-Zay Pétert és családtagjait. A polgármesteri hivatal a valótlan állításokat megjelentető hírportáloknak helyreigazítási kérelmet küldött.

Változatlan formában félévente egyszer lehet lomtalanítást kérni az FBH-NP Nonprofit Kft-től.

Hét gyermek született Hódmezővásárhelyen és környékén az elmúlt héten.

Hány felesége volt Mátyás királynak? Szerette-e Mátyás a főtt kukoricát? Mi volt Mátyás horoszkópjegye? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kellett válaszolni azoknak, akik részt vettek a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola online vetélkedőjén.

Az oltás mellett a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir is ingyenes, azt azok is megkapják, akiknek érvénytelenítik a TAJ-számát – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Amíg a magyar egészségügy napszámosainak csökkenhetett a fizetése, és jubileumi jutalmuktól is elestek, az Országgyűlésben ülők számlájára akár 100 ezer forinttal többet utalhattak a napokban.

88,7 százalékra emelkedett a regisztrált pedagógusok átoltottsági aránya – közölte az emberi erőforrások minisztere.

Csúcsot döntött a XLI. Nyári Tárlatra beadott alkotások száma: a hazai kulturális élet egyik legfontosabb eseményére csaknem ezer pályamű érkezett az alkotóktól. A május második felében nyíló nagyszabású tárlatot idén online rendezi meg a REÖK.

Rongálják a földeáki buszmegállót – nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

Egy hónap kihagyás után újra várta az Árkádos piac a helyi kézműves portékák iránt elkötelezetteket a szokott időben az Árpád utcai Tájház tövében. 

Véleményező ülés lesz csütörtökön.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!