Levágta a nyomkövetőt egy megyebeli férfi, de 3 nap múlva elkapták

120

Kiderült, hogy szabálysértés miatt kiszabott pénzbírság átváltoztatása miatt büntetés-végrehajtási intézetbe kellene bevonulnia, melyről tudomást szerzett és részben emiatt távozott ismeretlen helyre.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2020. október elejétől december közepéig volt letartóztatásban a lopás bűntette miatt indult eljárásban. A bíróság akkor a letartóztatását megszüntette, majd bűnügyi felügyeletét rendelte el a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanban azzal, hogy azt kizárólag csak a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására, vagy gyógykezelés céljából hagyhatja el heti két napon, két-két órai időtartamban- mindezt a férfi mozgását nyomon követő technikai eszközzel.

2021. április 6. napján, 15 óra 09 perckor az eszközt magáról levágta, majd ismeretlen helyre távozott. A rendőrök az eszköz szíját a gyanúsított ingatlana mögötti füves területen találták meg. Korábban, 2020. december 22. napján éjfél körül a rendszer már bejelzett, mivel a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi rövid időre ismeretlen helyre távozott. Akkor azonban az ügyészség még nem tartotta indokoltnak a férfi ismételt letartóztatásának indítványozását.

Végül 2021. április 9. napján, a reggeli órákban vették őrizetbe és a főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el a férfi letartóztatását.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!