Ez történt ma – április 12.

92

Ezek voltak a hétfő legfontosabb hírei:

Új videoklippel jelentkezett a vásárhelyi LeslieTheJudge.

Meghalt 291, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 5077 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A hétvégén is ellenőrizte a rendőrség a védelmi intézkedések betartását: diszkót, házibulit és zenekari próbát oszlatottak fel.

Ma is összeült az Operatív Stáb Hódmezővásárhelyen. Kiderült, növekedett a városban karanténban lévők száma.

Oroszi Beatrix: A pedagógusok 2. oltását követő két hétig a tanároknak illetve az iskolába járó diákoknak maszkot kellene viselni és távolságot tartani – a Népszava interjút készített az Innovációs és Technológiai Minisztérium tanácsokat adó Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagjával.

Makó polgármestere is megkapta az első oltását. Farkas Éva Erzsébet közösségi oldalán számolt be erről és mindenkit arra kért, regisztráljon a vakcinára.

Májusban újranyitnának a szálláshelyek – Ezt Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) általános alelnöke mondta a Magyar Nemzetnek, miután tagvállalatokkal egyeztetett. Szerinte sokan az utolsó tartalékaikat élik fel a szektorban.

Online fogadóórát tart Gyöngyösi Ferenc. Az önkormányzati képviselő közösségi oldalán válaszol a kérdésekre.

A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.

A héten az út menti illegális szemetet szedi össze a Magyar Közút.

A hódmezővásárhelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a pomázi férfival szemben, aki feltört több személyautót a városban tavaly nyáron. 

A hódmezővásárhelyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a három fiatallal szemben, akik horgászeszközöket tulajdonítottak el Mindszenten. Lopás miatt kell felelniük.

Levágta a nyomkövetőt egy megyebeli férfi, de 3 nap múlva elkapták.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!