Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Még várat magára a Bodrogi Bau betonelemgyárának építése

Még nem épül az üzem, így a termelés sem kezdődhet meg a bejelentett nyári időszakban a Bodrogi Bau Kft. betonelemgyárában, amihez 4 hektáros telket vásárolt a hódmezővásárhelyi ipari parkban, a fejlesztés felét pedig közpénzből finanszírozhatják. 

A hazai gazdasági sajtó és lapunk is beszámolt arról a bejelentésről, amit a Bodrogi Bau Kft. tett tavaly októberben a betonelemeket gyártó üzemének tervezett építése kapcsán.  A cég közlése szerint a mintegy 565 millió forintos beruházás a hódmezővásárhelyi ipari parkban valósul meg, az új üzemben a termelést előreláthatólag 2021 nyarán kezdik meg, és hozzátették, új munkahelyeket teremtenek, a fejlesztés költségeinek felét a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) versenyképesség-növelő támogatása fedezi. Az ügynökség tájékoztatója alapján a támogatás formáját tekintve vissza nem térítendő készpénztámogatás, előlegként áll a vállalatok rendelkezésére.

A szóban forgó ipari parki 4 hektáros önkormányzati terület adásvételéről október elején írtunk, a telek mintegy 86 millió forintért cserélt gazdát. A Bodrogi Bau Kft. tulajdonjoga 2020 december 3-án adásvétel jogcímén bejegyzésre került az ingatlan-nyilvántartásba – tudtuk meg a polgármesteri hivataltól.

Megnéztük, a majdani Czeglédi Nagy Ferenc utcában található területen hol tart az üzem építése, amelynek indulását nyárra ígérték, és azt tapasztaltuk, a munkálatok még nem kezdődtek el. Ezért levélben megkerestük a tőkeerős vásárhelyi vállalkozást – amelynek 2018-ban 879 millió, 2019-ben 846 millió forint volt az adózott nyeresége, 2020-ban pedig 27 százalékkal, 11,67 milliárd forintra növelte bevételét -, és megkérdeztük, hol tart a betonelemgyártó üzem építése, tartható-e még a termelés indítására vonatkozó tervezett nyári időpont? 

A cég képviseletében Váradi Balázs azt válaszolta lapunknak:  a fejlesztési program jelenleg tervezés alatt áll a pályázati módosulások miatt, így érdemben jelen pillanatban nem tudunk válaszolni a feltett kérdésekre. Amint a tervezés a végére ért, jelentkezünk és részletesen nyilatkozni fogunk.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!