Lázár János 10 év alatt megháromszorozta ingatlanjainak számát

1 795

Tíz év alatt közel megháromszorozza ingatlanjainak számát Lázár János, ha létrejön az a batidai földügylet, amiről a héten számolt be az Átlátszó. Az Országgyűlésben ő rendelkezik a második legtöbb ingatlannal egy vagyonnyilatkozatokból készült összeállítás alapján.

57 millió forintért venne földet Lázár János közvetlenül a részben már tulajdonában álló batidai vadászkastély mellett egy nemrég kifüggesztett földvásárlási hirdetmény szerint. A fideszes politikus ehhez a Takarékbank Zrt.-től kérne kölcsön 45,8 millió forintot, ami a vételár 90 százaléka – írta az Átlátszó a közel 23 hektáros terület adásvétele kapcsán.

Az ügylet illeszkedik abba a vagyonosodási folyamatba, amelyről az Mfor közölt cikket korábban. Összegzésükben arra jutottak, hogy 10 év alatt pedig 786 százalékkal nőtt a 2010 óta parlamenti patkóban helyet foglaló képviselők átlagvagyona vagyonnyilatkozataik alapján. Az ingatlanok mennyiségét illetően a dobogót és az első 14 helyet kormánypárti képviselők birtokolják: Lázár János ebben a rangsorban második helyen áll. Hódmezővásárhely és Makó térségének országgyűlési képviselője 33 ingatlannal rendelkezik, egy érdekeltségétől meg is szabadult az elmúlt egy év során. 2011-hez képest nála is jelentős gyarapodás ment végbe, akkor 12 ingatlan volt a nevén.

Hozzá kell tenni, a vásárhelyi honatya az eladósodott képviselők listájának élén is szerepel: 40 millió forintos tartozásával nyolcadik a sorban, az első tízben csak fideszes politikusok vannak.

Amennyiben létrejön a batidai földügylet, adóssága megközelítőleg 86 millió forintra nő, amivel a három legeladósodottabb képviselő közé kerülhet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!