Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Április 15-16-án lesz az általános iskolai beiratkozás – elsősorban online

Az általános iskolát szeptemberben kezdő, leendő első osztályosokat a napokban kell beíratni a kiválasztott intézményekbe, mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője. Szeretnék, ha ezt tavaly után idén is online tennék meg a szülők.

Az igazgató a Magyar Nemzetnek mondta el azt, hogy a beiratkozáshoz már ma megnyitják a Kréta-rendszert használó iskolák esetében a jelentkezési felületet.

A szülőknek április 15–16-án esedékes általános iskolai beiratás, amely több mint 95 ezer leendő elsőst érint. Arról nem szólt az igazgatónő, hogy milyen segítséget kaphatnak azok, akik esetleg nem tudnak online jelentkezni.

Hajnal Gabriella azt is hozzátette, az elektronikus beiratkozáshoz csak a lakcímkártyát kell feltölteni, személyesen elég lesz a szeptemberi tanévkezdéskor bemutatni a dokumentumokat a kiválasztott iskolában. Most kell jelezni továbbá azt is, hogy a gyermek a kötelezően választandó órák közül hittanra vagy etikaórára fog járni.

Elsődlegesen a körzetben lévő iskolák közül választhat a szülő, de ez nem kötelező, körzeten kívül élő gyerekekkel is fel lehet tölteni az intézményi létszámot.

általános iskolák nem tarthatnak felvételi vizsgát. Alkalmasságit azonban szervezhetnek például a sportiskolák.

Hajnal Gabriella elmondta azt is, hogy az Oktatási Hivatalhoz benyújtott kérelmek alapján mintegy 16 ezer hatéves gyermek marad további egy tanévet az óvodában. Az iskolakezdést egy évvel halasztók idei létszáma nagyságrendileg nem változott tavalyhoz képest.

Forrás: MTI/Magyar Nemzet

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!