A parlamentben is szóba került a Joványbusz ügye

539

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke interpellációjában arról érdeklődött csütörtökön, mikor fejezi be a kormány azok büntetését, akik „nem hajlandóak behódolni”. Soltész Miklós államtitkár szerint a képviselőnek és Márki-Zay Péternek sincs igaza.

A Jobbik országgyűlési képviselője kifejtette: a történelemben már többször előfordult, hogy politikusok saját kényük-kedvük szerint alakították a közlekedéspolitikát, nem az emberek igényei szerint. ,,Számon kérjük a kormányzatot akkor, amikor olyan döntésekkel találkozunk, amelyek a magyar emberek érdekeivel szembe mennek” – fogalmazott.

Ezek közé sorolta, amikor kínai hitelből épül a Budapest-Belgrád vasút, a NER luxusrepülője Dubajba, a Maldív-szigetekre röpköd és közben ,,azon ügyködnek, hogy tönkre tegyék a hódmezővásárhelyi autóbusz közlekedést.”

Ander Balázs ismertette, hogy Városkártyával ingyenesen lehetett használni és a cég az induláskor rendelkezett az engedélyekkel.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: az ügyben sem a képviselőnek, sem a hódmezővásárhelyi polgármesternek nincs igaza. A városban már 2017 óta van buszos személyszállítási szolgáltatás, ugyanakkor 2020 novemberében az önkormányzat új eljárást írt ki, és egy olyan céggel „nyerette meg” a kiírást, amely alkalmatlan volt a feladatra és addig nem is voltak buszai.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!