Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Már látják a harmadik hullám tetőzését és április 19-ig meghosszabbították az intézkedéseket

Úgy tűnik, talán elértük, illetve a napokban elérhetjük a járvány harmadik hullámának platófázisát – közölte az országos tisztifőorvos csütörtökön.

Müller Cecília hozzátette: tekintettel azonban arra, hogy az országban jelenleg elsősorban a vírus brit variánsa fertőz, nem lehet megmondani, meddig tart a ,,platószakasz„. Felhívta a figyelmet arra, hogy ,,ez rajtunk is múlik”, továbbra is fontos betartani a szabályokat azoknak is, akik már a második adag védőoltásukat is megkapták.

Müller Cecília a járvány dinamikájáról az mondta, hogy az előző héthez képest a fertőzöttek száma a legnagyobb arányban Baranyában, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala megyében nőtt. A növekedés az elmúlt héten Baranyában 15, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3, Zalában 1 százalékos volt az előző héthez képest. További 17 megyében és a fővárosban ugyanakkor csökkent a fertőzöttek száma: a legjelentősebben Vas megyében, ahol 32 százalékkal kevesebb volt a pozitív eset, de Győr-Moson-Sopron megyében is 31 százalékos, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében 29-29, Budapesten 27 százalékos volt a csökkenés – jelezte.

A kormány április 19-éig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket az operatív törzs javaslatára – közölte Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese. Azaz változatlanul maradnak – többek között – a maszkviselési kötelezettségre, továbbá a rendezvényekre, vendéglátó- és szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre, a felső-, illetve közoktatási intézményekre vonatkozó szabályok, valamint a schengeni belső határokra vonatkozó intézkedések is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!