Ez történt ma – április 8.

48

Íme a csütörtök legfontosabb hírei!

Nyolc tram-train szerelvény befogadására alkalmas új kocsiszín és hozzá vezető vasúti pálya tervezésére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A MÁV Zrt. Hódmezővásárhely állomása mellett létesülő városi vasúti végállomáshoz kell vágánnyal és felsővezetékkel csatlakoztatni az új járműtárolót.

Havasi Katalin: a gyerekek beoltása nélkül megvalósíthatatlan a nyájimmunitás. A hódmezővásárhelyi Fidesz elnöke a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökeként vett részt szerdán egy háttérbeszélgetésen.

Hódfürdő: hamarosan nyitnak a szenior úszók és az egyéb igazolt sportolók számára. Katona Zsolt, a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda ügyvezető igazgatója elmondta, máshogy fogják megnyitni az uszodát, mint ahogy azt még néhány napja tervezték.

Tűz martalékává vált egy Spar áruház Szentendrén. A tűzoltók éjjel elfojtották a raktárban keletkezett tüzet, amely korábban veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat is.

Az emberi erőforrások minisztere felel a Hagymatikum fejlesztéséért Makón. Egy tegnap megjelent Kormányhatározat szól erről. Elvben ismét megerősítette a kormány a beruházás támogatását, Lázár János azt jelentette máris be, hogy megvan a pénz.

A védelmi intézkedések enyhítésével a mai naptól újra működik a Könyv(tár)Pont. A könyvcsomagokat hétköznap 9-11 és 13-15 óra között vehetjük át a főbejárat előtt – közölte a Németh László Városi Könyvtár.

A hely, ahol új életre kel egy régi tárgy: a Tornyai János Múzeum restaurátor műhelyében jelenleg egy 100 éves gramofon konzerválásán dolgozik Molnárné Balázs Zsuzsa.

Az egyes elmúlt napokban szokásos adatokhoz képest csökken az új fertőzöttek száma, igaz, a tegnapi adatoknál jóval magasabb ez a szám, de volt már magasabb is. Az elhunytak száma viszont rendkívül magas.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint túljutottunk a harmadik hullám csúcspontján, és ha maszkkal is, de életünk akár már május végével, június végével visszatérhet a normalitáshoz.

Már látják a harmadik hullám tetőzését és április 19-ig meghosszabbították az intézkedéseket.

Ezekben a napokban attól hangos a magyar közéleti sajtó, hogy szegedi egyetemi hallgatók bepanaszoltak egy oktatót, név szerint Gulyás László történész professzort, annak nem egyszer trágár, szexista, homofób és rasszista szóhasználata, kifakadásai miatt. Ezzel a kérdéssel az etikai bizottságnak, az egyetem vezetésének kell foglalkoznia, de van ennek a történetnek egy másik aspektusa. Mit gondolunk róluk, milyennek tekintjük az utánunk jövő generációkat, és mit gondol egy több évtizede egyetemi/főiskolai katedrán álló ember a vele szemben ülőkről.

Kutyát mentettek a vásárhelyi tűzoltók.

Áprilisban a hódmezővásárhelyi állomány tagjai közül többen is kerek évfordulót ünnepeltek. Öt munkatárs tűzheti ki egyenruhájára ezentúl a díszes szolgálati jelet, ketten kerek húsz, hárman pedig pontosan tíz éve szereltek fel a tűzoltókhoz – adta hírül a megyei katasztrófavédelem.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!