Évtizedes szolgálatukat ünneplik a vásárhelyi tűzoltók

1 108

Áprilisban a hódmezővásárhelyi állomány tagjai közül többen is kerek évfordulót ünnepeltek. Öt munkatárs tűzheti ki egyenruhájára ezentúl a díszes szolgálati jelet, ketten kerek húsz, hárman pedig pontosan tíz éve szereltek fel a tűzoltókhoz – adta hírül a megyei katasztrófavédelem.

Szilágyi Szabolcs tű. százados

2001. április 1- én csatlakozott a hódmezővásárhelyi tűzoltósághoz. Az azóta eltelt két évtizedben több beosztásban és szakterületen is helyt állt. 2010-ben diplomázott a szegedi egyetemen, majd 2012-ben felsőfokú tűzvédelmi szakmai képesítést szerzett.

2012-től a szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályán dolgozott főelőadóként, hadnagyi rendfokozatban. 2015-től pedig a hódmezővásárhelyi tűzoltó- parancsnokság parancsnok-helyettesi feladatait látja el. Nős, hamarosan megszületik negyedik gyermeke. 

Karácsonyi Miklós tű. főtörzsőrmester

2001. április 1- én került a tűzoltóság kötelékébe, 20 éves évfordulót ünnepelhet. Az elmúlt két évtizedben rengeteg káresemény felszámolásában vett részt. Szakmai tudása, hivatástudata kimagasló, példaként áll a fiatalabb kollégák előtt. Hivatása mellett egy gyermekes büszke édesapa. 

Kis Péter tű. törzsőrmester

2011. április 1- én vette fel első szolgálati napját, mint beosztott tűzoltó. Szakmai felkészültsége, rátermettsége és gyors alkalmazkodó képessége a fiatalabb kollegáit is inspirálja. Szegeden szerezte főiskolai végzettségét, mint élelmiszer-ipari műszaki menedzser. A jövőben is a katasztrófavédelem kötelékében, hivatásosként képzeli el az életét. Nős, három kisgyermek édesapja.

Lőkös Gábor tű. zászlós

Lőkös Gábor tű. zászlós 2011 márciusában szerelt fel az akkori Makói Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósághoz, mint beosztott tűzoltó. Később a hódmezővásárhelyi tűzoltók állományába került. Iskolai végzettségét tekintve mérnök-informatikus. Hivatása gyakorlása mellett fontos számára a folyamatos fejlesztés, fejlődés is, ezért elvégezte a tűzoltás-vezetői képzést is. Jelenleg beosztott tűzoltói feladatokat lát el. Nős, két kislány édesapja.

Vékony László tű. törzsőrmester

2011. április 1- én került a tűzoltóság kötelékébe, ahol 10 éve folyamatosan szolgál. Az elmúlt évben számos káreseménynél bizonyította rátermettségét. Hivatástudata példaértékű, segítőkészségére és támogatására bajtársai is mindig számíthatnak. A sport területén is kiemelkedő eredményeket ért el. Rendszeres résztvevője és dobogós helyezettje a tűzoltók körében szervezett országos sportversenyeknek is. Egy gyermeke van. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!