Az emberi erőforrások minisztere felel a Hagymatikum fejlesztéséért Makón

204

Egy tegnap megjelent Kormányhatározat szól erről. Elvben ismét megerősítette a kormány a beruházás támogatását, Lázár János azt jelentette máris be, hogy megvan a pénz.

A Kormányhatározat szövege szerint a beruházás megvalósítója Makó Város Önkormányzata lesz, a kormány megvalósítás felelőseként az emberi erőforrások miniszterét jelöli ki. A mostani kormányhatározat szerint az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia a beruházás megvalósításához szükséges források biztosításáról.

Egy 2020. december 29-i, Kormányhatározat módosítás alapján Lázár János koordinálja a a makói termálfürdő beruházás felújítási munkálatainak végrehajtását. A Hagymatikum fejlesztéséről először 2015-ben döntöttek, és a tervek szerint 2017-re fejezték volna be a fejlesztést. Ám konkrét kapavágás az ügyben nem történt. Februárban írtunk arról, hogy meghívásos tenderen választották ki a makói Hagymatikum fejlesztésének kivitelezőjét, egy székesfehérvári céget.

Mostani hírek arról szólnak, hogy Lázár János megszerezte a fejlesztéshez szükséges 9 milliárd forintot. Bár a kormányhatározat konkrét összeget nem említ, csak a támogatásáról biztosítja a beruházást. Hogy ez az állítólagos 9 milliárd forint csak a fürdőre, vagy a mellé tervezett szállodára is elég lesz-e, vagy sem, illetve mi lesz a szállodával, az még kérdés.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!