Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Országos tisztifőorvos: az újranyitás mellett is fontos a fokozott óvatosság

 A védelmi intézkedések első fokozatú feloldása ellenére is fokozott óvatosságot és az eddigi járványügyi szabályok betartását kérte mindenkitől az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai, online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta, az eddig meghozott védelmi intézkedések megmaradnak, így feltétlenül szükséges az orrot és szájat eltakaró maszk viselése az üzletekben és a közterületeken. Nagyon fontosnak nevezte, hogy az üzletekben rendszeresen tisztítsák és fertőtlenítsék a vásárlók által használt bevásárlókocsikat és kosarakat, valamint táblákkal és padlómatricákkal jelezzék a biztonságos védőtávolságot.

A tisztifőorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a vásárlást az emberek lehetőség szerint egyedül, ne a legforgalmasabb időpontban intézzék, minél rövidebb időt töltsenek el az üzletekben, részesítsék előnyben a kártyás fizetést és – amennyire lehet – kerüljék a zsúfolt helyeket, valamint tartsák egymástól a távolságot.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!