Junior Eb-n szeretne dobogóra állni Ugrai Panna

80

Három egyéni számban és egy váltóban nyert bronzérmet a Hód Úszó SE 2004-es születésű versenyzője a nemrég megrendezett felnőtt úszó országos bajnokságon. A következő kihívás számára a nyári junior Európa-bajnokság lehet, amit Rómában rendeznek meg. A vásárhelyi színekben versenyző mindszenti sportoló és mestere a jól sikerült ob-n történtekről, valamint terveikről nyilatkoztak az utanpotlassport.hu szakportálnak.

– Szerettem volna minél több versenyszámban javítani ezen az országos bajnokságon, mert elég jól sikerült a felkészülésem. A törökországi edzőtáborban a kisebb térdsérülésem után is remekül ment a munka, ezért köszönettel tartozom a Magyar Úszó Szövetségnek, edzőmnek, aki végig mellettem állt és a gyógytornászomnak, aki tanácsaival a nagy távolság ellenére is tudott segíteni. Hat egyéni csúcsot úsztam, több számban is 800 LEN-pont fölé kerültem, külön örülök, hogy reggel sikerült ezeket az időket teljesíteni. Még az utolsó napra is maradt erőm, 100 m pillangón megtörtem az egyperces határt, 50 m háton pedig összejött a korosztályos csúcs – mondta Ugrai Panna, aki július 6-11 között a római utánpótlás kontinensviadalon képviselheti Magyarországot.

– Az idén elsősorban az Európa-bajnokságra koncentrálunk, amelyen szeretnék dobogóra állni, de közben a korosztályos világbajnokságra is kiharcolnám az indulást. Jövőre már felnőttversenyző leszek, ezért remélem, ki tudom hozni a legtöbbet az utolsó korosztályos évemből, és olyan időket úszni, hogy 2022-ben már a nagyok között is lehessen rám számítani – tette hozzá a versenyző.

– Összességében remek munkát végzett a felkészülés során, ami az eredményekben is megmutatkozott. Nemcsak erőnlétileg és technikailag, hanem mentálisan is nagyot fejlődött az utóbbi időben, ez a profi gondolkodás nagyban hozzásegítette az eredményeihez és az ifi országos csúcshoz – szögezte le mestere, Máté Hunor. – Nagyon fontos, hogy egészségesek maradjanak a sportolóink, nem eshetnek ki felkészülési periódusok sérülés vagy betegség miatt. Folytatjuk a megkezdett munkát, egy edzőtábor, valamint több felkészülés vár ránk. Panna igazán tehetséges, sokoldalú versenyző, kellemetlen és kiszámíthatatlan ellenfél, bármi előfordulhat. A járvány miatt elmaradt tavaly a számunkra legfontosabb verseny, az ifjúsági Eb, de a reményeink szerint az idén kárpótol bennünket a római kontinensviadal – bizakodott a szakvezető.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!