Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gyarmati Dezső Sportuszoda: egyelőre csak sportolók úszhatnak benne

Csak szövetségeknél regisztrált versenyzők használhatják az uszodákat, a rendszeresen úszni vagy csak strandolni járó vendégek még nem vehetik igénybe a medencék kínálta sport, illetve szórakozási lehetőséget.

A várható enyhítések még nem tartalmazzák az uszodák újranyitását, ez alapján a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda nyitásának időpontja is mindenki számára ismeretlen. Még a senior igazolt sportolók sem használhatják a medencéket.

Katona Zsolt ügyvezető a Vásárhelyi TV-nek elmondta, mindenki meg tudja nézni, kik azok a versenyzők, sportolók, akik regisztrált versenyzők az országos szakszövetségüknél. Ezt a listát ugyanis kifüggesztették, illetve a honlapon is megtalálható az idelátogatók számára. Ezek a szövetségek természetesen azok, amelyek a vízhez köthetőek, tehát triatlonisták, úszók, szinkronúszók.

Katona hozzátette, ebben a helyzetben a kézilabdázók, a labdarúgók nem jöhetnek be, hiába rendelkeznek regisztrációval, orvosi engedéllyel, a versenyeztethető engedéllyel. A fent említett „vízi szövetségek” esetében a helyi Operatív Stáb kérte annak az igazolását, hogy valaki beoltott vagy átesett hivatalosan a COVID betegségen és rendelkezik a megfelelő igazolással, COVID kártyával.

Az úszás sajnos a többség számára egyelőre nem lehetséges, viszont gyógyászati szolgáltatásokat igénybe vevő vendégeket tud fogadni az uszoda, bizonyos feltételek teljesülése esetén. Azok, akik szintén rendelkeznek COVID kártyával, igénybe vehető a masszázs, illetve a víz alatti torna, gyógytorna, mindenki más számára az uszoda és a fürdő gyakorlatilag zárva tart.

Az úszás sokaknak a rendszeres kikapcsolódást, feltöltődést jelenti, a Hód-Fürdők Kft. ügyvezetője is bízik abban, hogy hamarosan kinyithatnak és fogadhatják újra a vendégeket. Katona Zsolt elárulta, számukra az lenne a legjobb, hogyha nemcsak az igazolt versenyzők számára, hanem a törzsvendégek számára is lehetővé válna a sportolás, főleg azon emberek számára, akik életének több évtizede része a mindennapos úszás.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!