A mezőhegyesi ménesbirtok többet nyert szemétszedésre, mint amennyire Vásárhely pályázott

1 765

Nagyobb összeget nyert illegális hulladéklerakók felszámolására és ingatlanvédelemre a mezőhegyesi ménesbirtok, mint amennyire a korábban elutasított Hódmezővásárhely pályázott. Három mórahalmi szervezetnek több mint 27 milliót ítéltek meg, a csongrádi önkormányzatnak 4,3 milliót.

16 Vásárhely környéki illegális hulladéklerakó felszámolására igényelt 20 millió forint pályázati támogatást a hódmezővásárhelyi önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztérium “Tisztítsuk meg az Országot!” elnevezésű programján, ám a beadványt elutasították a szaktárcánál. Nem úgy a Lázár János felügyelte Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. igényét, amely kerékpárutak és utak környezetének megtisztítására 18,6 milliós támogatást, illetve ingatlanvédelmi beruházásokra – így sorompóépítésre és kameratelepítésre – további 3,1 millió forintot kapott.

A pályázatok elbírálásáról eddig négy listát közöltek, a két legutóbbit március közepén és végén. Ezekből kiderül, hogy a négy Csongrád-Csanád megyei pályázó mindegyike nyert, három azonban mórahalmi szervezet: a helyi önkormányzat a fentebb már említett két célra 11,9, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet 2,9, a Móraép Nonprofit Közhasznú Kft. pedig 12,6 millió forint támogatásban részesült. A negyedik nyertes a csongrádi önkormányzat volt, amelynek összesen 4,3 millió forintot ítéltek meg.

A márciusi elutasítottak között három önkormányzatot találtunk: Érdet, Ságvárt és a Bács-Kiskun megyei Tataházát – egyiket sem kormánypárti többségű képviselő-testület irányítja.

Az elmúlt hónapban mindösszesen 2 milliárd 118 millió forintot osztottak szét a program keretén belül, azonban ennek több mint fele, 1 milliárd 102 millió forint ingatlanvédelemre ment el – a kiírás szerint a 7 milliárdos keretösszegű programból 1,4 milliárd forint használható fel sorompóállításra és kamerarendszerek felszerelésére, azonban az igényelt támogatások összegétől függően ez az összeghatár változtatható.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!