Az ovisok 2 új műfüves focipályát is kapnak húsvét után, még gyereknap előtt

263

A legkisebbek biztonságos szabadidő eltöltése és sportolása érdekében újabb két műfüves pályával gazdagodik Hódmezővásárhely. A Magvető és az Oldalkosár utcák után ugyanis a Pálffy utcai óvoda udvarán, illetve az Új-Kishomoki játszótér mellett is ilyen létesítmények épülnek. Ez utóbbinak április 1-jén megtörtént a műszaki átadása, így a gyerekek hamarosan birtokba is vehetik.

A munkálatok befejező szakaszához érkezett az Új- Kishomoki játszótér mellett létesülő ovi műfüves pálya. Az 5 méter magas hálóval körülkerített terület ugyanis megkapta a szőnyegborítást is. A kivitelezés menetét tavaly év végén az időjárás nagyban befolyásolta, ezért némi megtorpanás után látványosan tavasszal folytatódhatott a beruházás.

Székely Szabolcs műszaki vezető elmondta, földtükröt kellett kialakítani, amibe fagyálló kőzetréteg került, három különböző szemcseméretben, erre épült rá maga a 26×14 méteres, óvodásoknak készült, úgynevezett multifunkcionális műfüves pálya, ami azt jelenti, többfajta sportot lehet végezni rajta.

Ugyanilyen biztonságos műfüves pálya készül a Pálffy utcai óvoda udvarán is, csak itt még az építkezés nincs ilyen előrehaladott fázisban. Székely Szabolcstól megtudtuk, ott még az alapozó munkálatoknál tartanak, a pálya feltöltése van folyamatban és csak ezt követően jöhet rá a műfüves réteg.

A Pálffy utcai óvodában található pálya két hét múlva nyeri el végső formáját, az Új-Kishomokinak azonban már április 1-jén megvolt a műszaki átadása. A beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség és az önkormányzat együttműködésében valósulhat meg, helyszínenként 16, 5 millió forintból, amelynek csupán 10%-át kell a városnak finanszíroznia.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!