Modern Városok Program: befejeződött a Bethlen és a Németh László előkészítési szakasza

Március 31-én lezárult a Modern Városok Program hódmezővásárhelyi gimnáziumokat érintő tervezési, előkészítési szakasza. A projekt keretében új épületszárnyakkal bővülhet a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Németh László Gimnázium is. Az egyházi iskola műemléki épülete is megújulhat, egyes tereiben funkcióváltás történhet, például a tervek szerint a jelenlegi tornatermet díszteremmé alakítanák. Április elsején a projekt vezetői kérvényezték a beruházás megvalósítását, már csak a Miniszterelnökség beleegyezésére várnak.

Március 29-én a Kossuth térre kihelyezték a Modern Városok Program hódmezővásárhelyi beruházásait részletező információs táblákat. A Bethlen Gábor Református Gimnázium új épületszárnnyal bővülne, és a Németh László Gimnáziumhoz is csatolnának egy új, multifunkciós teret. A beruházások előkészítési szakasza március 31-ével lezárult.

Kőlfalvi Ágnes projektmenedzser elmondta, alépítményi vezetékeket is elkészítettek, amelyek majd a kivitelezést fogják kiszolgálni. Az iskolák jelenlegi működéséhez szükséges, és majd a kivitelezési munkálatok során is létfontosságú kivitelezést is elkészítettek. Ilyen volt például a csatorna rákötés.

Az intézményekben régóta várt előrelépést jelentene a bővítés. A Németh László Gimnázium tanulói létszám szempontjából már kinőtte jelenlegi épületét, a Bethlenben pedig egyes részek már nem felelnek meg a kor elvárásainak. 

Hódiné Földesi Sára, a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója elmondta, az épület az újkori olimpiákkal azonos korú (1896), így akkor azt a 20. századnak építették, ma viszont már a 21. század kihívásaira szeretnének válaszokat adni. 

A projekt menedzserei március 31-én átadták a tervdokumentációkat és a pénzügyi adatokat a Miniszterelnökségnek. Jelenleg a beleegyezésükre várnak, hogy megkezdődhessen a kivitelezés, és új arculatot kaphasson Hódmezővásárhely két, patinás oktatási intézménye.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!