Nem adott elég pénzt a kormány a megyei kerékpárút-fejlesztések terveztetésére

238

Húzódik a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Mindszentet és Földeákot is érintő kerékpárút-fejlesztése, mert a tervezésre kapott állami forrás nem volt elegendő.

Állami szinten sem megy könnyen a közbeszerzés. Mint arról lapunkban beszámoltunk, összesen hét szakaszból álló, 39 kilométernyi kerékpárút-fejlesztés tervezési munkálataira keresett mérnökirodát a megyei önkormányzat. E projekt keretében épülne 15,8 kilométeres 2×1 sávos aszfaltcsík Szegvár érintésével Mindszent és Szentes között, illetve Földeáktól Makóig 4,5 kilométer hosszú bicikliút.

Sajtóhírek szerint erre a célra a magyar kormány biztosított forrást – 112 millió forintot – a megyei önkormányzat számára, a további szakaszok terveinek elkészítésére pedig egy pályázat-előkészítő alapból kívántak forrást teremteni.

Úgy néz ki azonban, már az első – fentebb említett – ütem megterveztetése sem kezdődhet el mostanában, ugyanis az uniós közbeszerzési értesítőben a napokban megjelent közlés szerint az ajánlatkérő az ajánlatok bírálata és értékelése nélkül az eljárást minden rész tekintetében eredménytelenné nyilvánította, tekintettel arra, hogy minden beérkezett ajánlat meghaladta a rendelkezésre álló forrást.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!