Ez történt ma – április 3.

45

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

Elhunyt 242 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 504 főre emelkedett. 11 383 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1437-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 235 731 fő, közülük 891 002 fő már a második oltását is megkapta. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 330-cal nőtt, így 28 499-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma.

A református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a pedagógusokhoz hasonlóan a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben.

Februárban valamelyest csökkent, márciusban viszont jelentősen nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma Hódmezővásárhelyen, miközben megyei szinten az elmúlt két hónapban javult a munkanélküliségi mutató.

Két hódmezővásárhelyi ingatlan szerepel abban a nemrég benyújtott törvényjavaslatban, amely a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány és a felsőoktatási intézmény részére történő vagyonjuttatásról szól. Az alapítvány kuratóriumának elnökét és tagjait az innovációs és technológiai miniszter jelöli ki.

Húzódik a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Mindszentet és Földeákot is érintő kerékpárút-fejlesztése, mert a tervezésre kapott állami forrás nem volt elegendő.

A NICS-HSÚVC az összesített pontversenyben a hatodik, a Hód Úszó SE pedig a 13. helyen végzett a napokban Dunaújvárosban rendezett nemzetközi korosztályos úszóversenyen. Az előbbiektől Musa Márk és Szatmári Máté, utóbbiaktól Horváth Ákos szerepelt a legjobban, ők aranyéremmel tértek haza.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!