100 kóbor macskát ivartalanítanak a vásárhelyi állatvédők

186

Legalább 100 kóbor, kolóniás egyedet érint az a macska ivartalanítási program, amit mától indít a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

A szervezet lapunknak eljuttatott közleménye szerint a műtétsorozat a svájci Susy Utzinger Alapítvány támogatásából valósul meg. Balogh Ernő, a szervezet elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, kiemelten odafigyelnek arra, hogy három havonta átessenek az állatok a parazitamentesítésen. A spotonok, a féreghajtó paszták nem olcsók, még így családias létszámban sem, éppen ezért megterhelő lesz ez a hónap. Emellett az állatorvosoknak is ki kell fizetni a fennálló költségeket, valamint állateledelt kell vásárolni és kifizetni a közüzemi számlákat. Hozzátette, kizárólag az állatbarátok segítségére számíthatnak. Erre nincs állami vagy önkormányzati forrás, ezeket a kiadásokat önerőből és adományokból kell fedezniük.

A vírushelyzet miatt az adományokat előre egyeztetett helyszínen és időpontban fogadja az egyesület. Aki spotonokkal vagy féreghajtó pasztákkal, állateledellel, állatorvosi költség hozzájárulással támogatná a szervezet védenceit az a Facebook közösségi oldalon vagy az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu email címen veheti fel a kapcsolatot az állatvédőkkel. Akinek egyszerűbb az utalás, az a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra fizetheti be adományát.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!